Viimeinen haastattelupäivä ohitse

Psykoterapeuttikoulutuksen haastattelut päättyivät iloisissa tunnelmissa. Kiitos jokaiselle, joka annoitte aikaanne haastatteluun osallistumalla!

Olemme todella otettuja siitä, kuinka kauniit ihmiset ja taitavat ammattilaiset ovat kiinnostuneita Gestalt-psykoterapeuttikoulutuksesta. Vakiintuneesta asemastaan huolimatta Gestalt-terapia ei maassamme ole (vielä?!) valtavirtaa. Silti sen keskeiset elementit ovat monelle mielenterveyskentällä toimivalle intuitiivisesti jo varsin tuttuja, tunnistettuja ja olennaisiksi koettuja. Näitä ovat mm. kokonaisvaltainen ihmiskuva (holismi), kehollisuus, yksilö osana ympäristöään (kenttäteoria), kokemuksellinen työskentely (pelkällä puheella ei voi tavoittaa kaikkea olennaista ihmisestä) sekä nykyhetki työskentelyn lähtökohtana.

Myös hakijoiden vilpittömyys on ollut koskettavaa: haastattelupäivinä on iloittu, harmiteltu, löydetty uutta ja vanhaa jo kadonnutta, jaettu kokemuksia, epävarmuuksia, toiveita, kipuja ja haaveita. Haastattelujen lähtökohdasta -soveltuvuuden arvioinnista ja opiskelijavalinnasta – huolimatta yllätyimme, kuinka yhä uudelleen arvioivan otteen sijaan saimme pysähtyä tilaan ja hetkeen tavalla, joka ennen kaikkea tuntui jaetulta yhteiseltä hetkeltä. Kiitos teille, jotka annoitte haastattelujen ilmapiirin muodostua sellaiseksi.

Nyt alkaa jännityksen aika. Haastattelujen tulosten saamisen aikataulu täsmentyi niin, että vastauksia voi alkaa odottaa aikaisintaan 19.5.2022 alkaen. Ilmoitus tulee sähköpostiosoitteeseen, jonka hakija on ilmoittanut hakulomakkeessa. Tarkistathan myös roskapostikansion.

Yrjö ja Anna-Kaisa hymyilevinä viimeisen haastattelupäivän jälkeen.
Kategoria(t): Blogi Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.