Psykoterapeuttikoulutus

Tervetuloa Gestalt-terapiayhdistyksen ja Jyväskylän yliopiston järjestämään psykoterapeuttikoulutukseen. Koulutus alkaa Helsingissä elokussa 2022. Hakuaika on 1.-28.2.2022. Pääkouluttajana toimii psykologi, kouluttajapsykoterapeutti Anna-Kaisa Turpeinen.

Tutustu koulutuksen esittteeseen ja hakuohjeisiin sekä tarkempaan koulutusohjelmaan Jyväskylän yliopiston psykoterapiaklinikan sivuilla.

Kysymykset koulutukseen liittyen voi lähettää esitteessä olevien yhteystietojen lisäksi sähköpostilla osoitteeseen info@gty.fi . Ethän epäröi ottaa yhteyttä, vastaamme mielellämme kaikkiin tiedusteluihin!

Kouluttajat

Anna-Kaisa Turpeinen

Koulutukseltani olen mm. psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti. Sen lisäksi olen hankkinut koulutuksen kaupalliselta alalta, opiskellut tietotekniikkaa, filosofiaa, kasvatustieteitä ja musiikkiakin. Moninäkökulmaisuus elämässä on siis minun juttuni.

Tällä hetkellä teen pääasiassa psykoterapiatyötä, jonkin verran työnohjauksia ja kouluttamista sekä puuhaan osaksi omistamani yrityksen taustajoukoissa.

Gestalt-terapiassa minulle olennaista sen laaja-alaisuuden lisäksi on prosessiin luottaminen; keskitytään siihen, mikä on tässä hetkessä läsnä ja tutkittavissa. Myös dialogisuus on juurtunut minuun syvälle ja olen sen vankkumaton puolestapuhuja. Dialoginen suhde on niin paljon muutakin kuin oikeanlaisten sanojen sanominen – todellinen dialogisuus on itse asiassa kokonaisen ihmisen suhde koko elämään sen ilmiöineen. Ja tämä on Gestalt-terapiassa hienosti läsnä muun muassa sen kontaktipitoisuudessa, kokemuksellisuudessa, kenttäajattelussa ja kuvio-tausta -suhteissa. Löydettyäni Gestalt-terapian, tiesin löytäneeni minulle sen oikean; tästä tulee elämänpituinen sitoumus.

Terapeuttina koen olevani jatkuvan oppimisen tiellä – jokainen ihminen opettaa minua näkemään maailmaa ja meidän ihmisten välistä elämää hiukan uudella tavalla. Merkityksellistä on minulle se, että voin olla monien ihmisten kanssakulkijana ja kanssakokijana tukemassa heitä heidän toipumisessaan ja todistamassa heidän vointinsa paranemista ja askeltensa kevenemistä heidän elämänsä matkalla.

Yrjö Säävälä

Olen helsinkiläinen psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti. Tiivistäen työkokemuksestani voisi sanoa, että olen ollut paljon kosketuksissa maailmansa hajoamisvaarassa olevien ihmisten kanssa Viimeisin työpaikkani oli HUS:n Leppävaaran psykoosityöryhmässä ja tästä eläköidyttyäni olen toiminut ammatinharjoittajana. Nykyisin toimin Kelan palveluntuottajana, mistä suurin osa psykoterapiatyöstäni koostuu.

Alunperin hakeuduin Gestalt-terapiakoulutukseen ymmärtääkseni ja vaikuttaakseni omaan tapaani olla yhteydessä ihmisten kanssa. Tietenkin on ollut myös halu auttaa. Myöhemmin vapauttavaa on ollut dialoginen, tasaarvoinen yhteistyö ihmisten kanssa.

Viimeiset vuodet ( -18 alkaen ) eivät juurikaan ole kuluneet jäähdytellen. Työtä on ollut riittämiin ammatinharjoittamisen parissa sekä Gestalt-terapiakoulutuksen suunnittelussa muiden kanssa. Seuraava kiehtova vaihe työelämässä on liittyä Gestalt-terapiakouluttajien joukkoon.

Teemu Heino

Olen koulutukseltani psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti. Asun ja tätänykyä myös pidän vastaanottoani pääkaupunkiseudun melskeen kainalossa verkkaisella Vihdin kirkonkylällä.

Toistakymmentä vuotta olen työskennellyt kokoaikaisena itsenäisenä ammatinharjoittaja varsin vaihtelevissa tehtävissä. Jotkut voisivat kutsua sitä oikeutetusti sillisalaatiksi, itse yritän pukea sen monipuolisuudeksi. Näihin vaihteleviin työmaisemiin kuuluvat psykoterapian ohella mm. lastensuojelun, kuntoutuksen ja työterveyspsykologian maailmat. Erikoisena työtehtävänä on mieleen jäänyt myös konsultointi hukkakauran torjunnassa. Varsinaisen tulikasteen psykologian maailmaan sain lastensuojelussa pienten lasten vastaanottokodissa. Toimin perustyötehtävien ohella myös työnohjaajana ja kouluttajana.

Mitä nykyiseen työskentelyyn psykoterapeuttina ja psykoterapian kouluttajana tulee, niin monialaisuuden rinnalla pidän erityisen arvokkaana kokemusta lastensuojelupsykologina toimimisesta. Vaikka nykyisin työskentelenkin miltei yksinomaan aikuisten kanssa, on kaltoinkohtelun ja laiminlyönnin aiheuttama kipu joka päivä läsnä meidän työssämme. Luulen ymmärtäväni näitä kokemuksia syvemmin sen jälkeen, kun olen todistanut läheltä niin monen pienen lapsen hätää, kärsimystä ja myös toipumista.

Voisinpa sanoa, että olen hakeutunut määrätietoisesti ja vahvaan tietoon nojaten Gestalt-terapiaa kohti. Sattumaa se taisi kuitenkin paljolti olla. Ennen kaikkea minuun vetosi kokemuksellisuus, joka tuntui vieraalta, kiusalliselta ja samaan aikaan houkuttelevalta. Edelleen se on minulle yksi merkityksellisimmistä osista Gestalt-terapiaa. Myös kokonaisvaltainen näkemys ihmisyydestä ja erilaisuuden/erillisyyden arvostaminen, lämpö, vastuullisuus ja kyseenalaistamisen tuoma vapaus ilahduttavat joka päivä. Ja mikä tärkeintä, tuntuu hyvältä nähdä ajan kuluessa kohtaamieni ihmisten hyvinvoinnin ja elämänilon löytyvän.