Hyvää uutta vuotta!

Vuosi vaihtui ja alkaa kauan odotettu vuosi , jolloin muutaman vuoden tauon jälkeen saamme käynnistää uudelleen psykoterapeuttikoulutuksen. Kuukauden kuluttua alkaa hakuaika ja perhoset jo valtaavat vatsan alaa. Toivoimme paljon hakemuksia, jotta saisimme jakaa eteenpäin perinteikkään terapiasuuntauksemme näkökulmia. Niitä, jotka ovat olleet meille itsellemme elämää mullistavia. Ehkä asiakkaillemmekin.

Ennen suuntautumista uuteen vuoteen 2022 tuntuu tärkeältä kerrata vielä sitä, mitä vuosi 2021 merkitsi meille Gestalt-terapiayhdistyksessä.

Ensimmäisenä nousee mieleen kiitos kaikille teille rohkeille ihmisille, jotka olette päättäneet luottaa meihin niin paljon, että olette hakeutuneet asiakkaiksemme. Olette olleet valmiit jakamaan ainutkertaisia ja intiimejä kokemuksianne kanssamme uskoen, että niin toimimalla joku päivä elämä voi näyttää kauniimmat kasvonsa. Ilman teitä emme saisi viettää päiviämme niin merkityksellisissä maailmoissa ja kohtaamisissa. Eikä siten ilman teitä olisi myöskään Gestalt-terapiayhdistystä.

Koronan ja turhautumisen jälleen noustessa tätä kirjoitettaessa olemme kiitollisia siitä, kuinka kokonaisuutena psykoterapian toteutuminen on tänäkin vuonna mahdollistunut olosuhteisiin nähden hienosti. Me kaikki olemme joutuneet löytämään itsestämme lainelautailijan, joka pysyy korona-aallon päällä kuohuista ja peloistakin huolimatta. Näyttäisi siltä, että olemme surffaajakansaa, vaikka vesi onkin kylmää.

Samaan aikaan myötätuntomme ja tietoisuutemme on heidän luonaan, joille vuosi on ollut koronan vuoksi rankka. Erityisesti psykoterapiassa on vastaan tullut syviä yksinäisyyden kuiluja, kun etätyön tai -opiskelun myötä moni on menettänyt ainoat säännölliset ihmiskontaktit maailmaan. Myös taloudelliset vaikeudet, ihmissuhteiden näivettyminen sekä koronaan ja sen hoitoon liittyvistä näkemyseroista nouseva polarisaatio ovat aiheuttaneet paljon pahoinvointia. Viimeiseen liittyen toivomme vuoden 2022 tuovan ennen kaikkea vahvistuvaa dialogisuutta meidän kaikkien välille.

Pandemiasta on seurannut myös hyvää Gestalt-terapiamaailmaan. Talvella 2020 Asociacion Mexicana de Psicoterapia Gestalt järjesti Habitat-webinaarin, joka laadukkaasta ohjelmastaan huolimatta keräsi vain kourallisen osallistujia. Pandemian myötä koko psykoterapiakenttä on kuitenkin joutunut ottamaan haltuun etätyökalut, joita aiemmin karsastettiin myös Gestalt-terapian piirissä kontakti- ja suhdeorientoituneisuuden vuoksi. Viimeisen vuoden aikana viimeistään ovat myös webinaarit vakiinnuttaneet paikkansa kansainvälisessä Gestalt-yhteisössä, minkä seurauksena saavutettavuus ja kustannukset ovat helpottuneet merkittävästi paikan päällä tapahtuviin seminaareihin verrattuna. Kansainvälisesti Gestalt-yhteisö näyttäisi siis tiivistyneen, vaikka lähisuhteissa koronarajoitusten vuoksi monet meistä ovatkin etääntyneet. Yhdistyksemme hyväksyttiin vuoden loppupuolella IAAGT:n (International Association for the Advancement of Gestalt-Therapy) jäsenyhdistykseksi. Tämän ansiosta olemme vastaisuudessa vielä tiiviimmin kiinni kansainvälisessä Gestalt-kentässä. Koronan aiheuttaman ulkonaliikkumiskiellon myötävaikutuksella on syntynyt myös riemastuttavia projekteja, joista erityisesti Humans of Gestalt:iin suosittelemme tutustumaan.

Meille yhdistyksessä tärkein tavoite, Gestalt-psykoterapeuttikoulutuksen jatkuminen, saavutettiin useamman vuoden valmistelutyön jälkeen. Valmistelutyö on kestänyt, sillä halusimme laatia koulutusohjelman erityisellä huolellisuudella sellaiseksi, että sen jokainen yksityiskohta kestää kriittisen tarkastelun. Olemme erityisen kiitollisia Jyväskylän yliopiston henkilökunnalle, joiden yhteistyöhalukkuuden kautta koulutus voi toteutua. Tämän päätavoitteen ohella pyrimme edistämään Gestalt-terapian tunnettuutta ja arvostusta laajemmaltikin. Useampia projekteja ja niiden suunnitelmia on jo käynnistetty mutta kestää vielä hetken, ennen kuin ne tulevat näkyviksi myös yhdistyksen ulkopuolelle.

Toivotamme kaikille ehyitä Gestalteja vuodelle 2022!

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.